KAP-House / ONG&ONG Pte Ltd

first_imgKAP-House / ONG&ONG Pte LtdSave this projectSaveKAP-House / ONG&ONG Pte Ltd Houses Projects Year:  Architects: ONG&ONG Pte Ltd Area Area of this architecture project Singapore Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd+ 41Curated by Fernanda Castro Share ArchDaily Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/798719/ong-and-ong-pte-ltd-kap-house Clipboard KAP-House / ONG&ONG Pte Ltdcenter_img CopyHouses•Singapore Area:  917 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” 2016 Photographs:  Derek Swalwell Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/798719/ong-and-ong-pte-ltd-kap-house Clipboard Manufacturers: KStone, Perswood, SKKArchitect In Charge:Diego Molina, Maria ArangoProject Team:Eleazar Manahan, Tomas Jaramillo, Ryan Manuel, Julius Caramat, Lee Cheow Yeh, Amos Lau, Lim Yan QingClient:Vista Realty Pte LtdC&S Engineer:KKC Consultancy ServiceM&E Engineer:PTA Consultants Pte LtdQuantity Surveyor:CCL Chartered SurveyorsMain Contractor:Straits DredgingCivil Engineer:KKC Consultancy ServiceStructural Engineer:KKC Consultancy ServiceCountry:SingaporeMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodLunawoodThermowood FacadesSave this picture!First Floor PlanText description provided by the architects. Reclined within a well-heeled residential enclave, KAP-House reposes behind wild grassland that grows from the remains of the old Malayan Railway. Placed on a plot that was once the sprawling garden of a classic colonial black and white bungalow, the home was imagined as a paradigm of modern tropical living. Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdSave this picture!© Derek SwalwellThe defunct railway, now a preserved green corridor, provides a backdrop of natural tropical terrain. Seeking to capitalize on the beauty of the home’s splendid surroundings, the design team adopted the Japanese design principle of Shakkei, or borrowed view. Their intention was to create a home resplendent in the “likeness of nature, capturing nature alive to create a spectacular vision”.Save this picture!SectionFully attuned to the environment, KAP-House is predicated on capturing its marvelous natural milieu, as the architects carefully aligned the home to emphasize borrowed views of the green corridor. Elemental considerations were prioritized as the design team accounted for factors such as wind direction and solar positioning, introducing a sustainable design framework that allowed the implementation of passive environmental controls within the house program.Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdSimplicity reigns as clean lines and bold structural elements manifest into an elegant design. Architects deployed a programmatic approach when conceptualizing the home. KAP-House features a series of rectilinear volumes placed in interlocking juxtapositions. Individual volumes were conceived in accordance with how their space would be utilized. Underscored in KAP-House’s overall design was the optimization of the borrowed view, as the architects tried to ensure that spaces within the house would benefit from the surrounding natural splendor. Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdA holistic approach was employed in order to achieve intrinsic integration between architecture, interior design, and landscaping. Further accentuating the overall design is a meticulously curated material palette – reflected in the stone and timber facades, placid blue pools and waterways, and lush gardens greenery, which bestow KAP-House undeniable aesthetic quality. Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdThe home includes four bedrooms together with an additional guest room. The front section of KAP-House that contains the guest room was imagined as a semi-private transition space, where a myriad of colours and textures greets the eye at the home’s spacious driveway entrance. An L-shaped slab of textured reinforced concrete frames a façade of gray zircon wood strips, neatly stacked atop a lower plane of champagne limestone cladding, which stretches into KAP-House’s manicured garden. Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdThe entrance foyer leading to the shared common space reveals a system of fully retractable floor-to-ceiling glass windows encasing the living and dining areas. The windows, together with the timber screens found on the upper floor, provide natural cross-ventilation and overall versatility to KAP-House. The Architects’ intention was to allow the greenery of the garden exterior and the borrowed view of the rail corridor beyond to traverse into the refined spaces of the home’s interior. Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdPrivate spaces within KAP-House reside within the upper-most volume that holds the bedrooms, as well as the subterranean space that conceals the multimedia room. The gray zircon wood façade from the house entrance extends along the length of the home, forming a system of timber screens that veils the upper-level spaces, while the subterranean zones are distinguished by robust tobacco-colored Cohiba stone.Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdLending character and a supremely natural feel to KAP-House, planted plots of green space are strategically placed to further emphasize the naturalistic motif established within the property. The upstairs family room opens to an elevated garden belvedere, reconnecting the private zones with the exterior green spaces. The private spaces are characterized by treated wood and white stone, where passive environmental controls come in the form of screens and overhangs. Save this picture!Courtesy of ONG&ONG Pte LtdProduct Description. Material selection was vital to the project’s underlying concept. Volumetric elements within KAP-House are subtly differentiated through the material that predominates each section. From the champagne limestone façade at the entrance, to the white plaster and glass that frames the main living area, and even the fair-faced concrete that lines upper volume, each material utilized helps create a seamless transition between spaces.Originally published on November 04, 2016Project gallerySee allShow lessN House / AJH+Selected ProjectsBracketed Space House / Matt Fajkus ArchitectureSelected Projects Share CopyAbout this officeONG&ONG Pte LtdOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesIcebergSingaporePublished on March 21, 2020Cite: “KAP-House / ONG&ONG Pte Ltd” 21 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?KAP房子/ ONG&ONG Pte Ltd是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more